Obisk mladih v Bruslju

Ta teden sva skupaj z Ireno Jovevo gostila skupino osmih mladih liberalcev z namenom podrobnejše seznanitve z najinim delom, delom politične skupine Renew Europe in slovenskega komisarja Lenarčiča. Predstavili smo jim tudi delovanje nekaterih organizacij, ki so povezane z našo politično skupino. V prvem delu obiska so se mladi srečali z evropskimi poslanci Renew Europe. Predstavili so se jim Valter Flego, Svenja Hahn, Samira Rafaela in Abir Al-Sahlani ter jim opisali svojo dosedanjo politično pot in motivacijo za politično udejstvovanje.

Pogovori so potekali predvsem o zelenem prehodu, digitalizaciji, enakih možnostih in človekovih pravicah. Skupaj z Ireno Jovevo sva jim predstavila najbolj aktualne teme s katerimi se ukvarjava. To so vprašanje Zahodnega Balkana, regulacija trgovanja s plinom in vodikom ter medijska zakonodaja. V kabinetu komisarja Lenarčiča pa so jim predstavili predvsem koncept delovanja razvojne in humanitarne pomoči EU.

 

V drugem delu obiska so se srečali s predstavniki politične fundacije ELF in mladinske politične organizacije ELF z namenom poglobitve sodelovanja in izvedbe samih projektov v Sloveniji.

 

Z mladimi smo se tudi dogovorili, da bomo v letu 2023 skupaj izvedli določene projekte, ki bodo naslovili aktualne politične izzive in tako približali delo Evropskega parlamenta prebivalcem in prebivalkam Slovenije.