“Tovrstni komunikaciji ni prostora nikjer na svetu, še najmanj pa v EU”

Evropska poslanca Dr. Klemen Grošelj in Irena Joveva iz vrst LMŠ/RENEW EUROPE sta se danes,  14.10.2021, odzvala na skrajno nedostojen tvit predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše, kjer osebno žali in diskreditira njune kolegice in kolegice v Evropskem parlamentu, pri čemer ni bilo prizaneseno tudi vidnim pokojnim članom ALDE.

Skupen odziv Dr. Klemna Grošlja in Irene Joveve :

“Evropska poslanca Irena Joveva in Klemen Grošelj najostreje obsojava in zavračava vsebino tvita predsednika vlade Republike Slovenije, s katerim je osebno žalil in sramotil kolegice in kolege evropske poslance ter vidne pokojne člane stranke ALDE.

 

Še posebej zavračava antisemitsko sporočilo, ki ga vsebuje premierjeva objava, in pomanjkanje osnovne človeške pietete do nedavno preminulega, v EU cenjenega ter spoštovanega predsednika stranke ALDE, Hansa van Baalna. Gre za nizkotno in podlo dejanje tako za predsednika vlade kot za hkrati predsedujočega Svetu EU, kar se odseva tudi v precedenčnem odzivu predsednika Evropskega parlamenta Davida Sassolija.

 

Ob tem želiva še poudariti, da širjenje teorij zarot ne bo odvrnilo evropskih poslancev od ugotavljanja resnih kršitev vladavine prava v Sloveniji.”