Ohranimo habitat črnega močerila

V sredo, 8.11. smo na pobudo Gibanje Svoboda Bela krajina in civilne družbe organizirali okroglo mizo z naslovom ”Ohranimo habitat črnega močerila”.

Okrogle mize so se udeležili črnomaljski župan Andrej Kavšek, člana Društva Proteus, gibanja za naravo in okolje Bela krajina Blaž Heij in Niko Šuštarič, nekdanji mladi raziskovalki, zdaj študentki, Manca Bajuk in Špela Vraničar, Vesna Fabjan (nekdanja mentorica mladim raziskovalkam, članica Proteusa in Gibanja Svoboda), prek Zoom povezave Rok Brajkovič z Geološkega zavoda Slovenije ter občinski svetniki Gibanja Svoboda.

Ob koncu okrogle mize je dr. Klemen Grošelj poudaril, da se bo aktivno zavzel za sprejetje uredbe o zaščiti habitata črnega močerila, problematiko pa bo skupaj z evropskimi poslanci naslovil tudi na Evropsko komisijo. Prisotnim na okrogli mizi je zagotovil tudi pomoč pri povezovanju znotraj evropskih društev, ki se ukvarjajo z vodnimi viri in čezmejnega sodelovanja s Hrvaško z namenom rešitve habitata črnega močerila.

Utrinki na voljo v galeriji, več video vsebin o dogodku pa je na voljo na spletni strani Radia Odeon: https://www.radio-odeon.com/novice/ohranimo-habitat-crnega-mocerila/?fbclid=IwAR0edbGgquB37mBF5wxKrCWgfzuneF_UjHDJEJBYCu4UuLei9t4-qtknr0M