Poslansko popoldne v Grosuplju

17.5.2023

Dr. Klemen Grošelj ( RENEW EUROPE) se je v sklopu terenskih obiskov danes mudil v Grosupljem. Kot je dejal, ne gre računati na kvalitetno in celovito delovanje evropskega poslanca brez t.i. dela na terenu. Tako  je v Grosuplju obiskal uspešno izvozno naravnano podjetje VOGA, ki se uvršča med SME (srednja in mala podjetja). Hkrati pa je, kot radi rečemo iz prve roke izvedel, ob sproščenem pogovoru v gostišču Pr Marinet  za izzive s katerimi se soočajo Grosupeljčanke in Grosupeljčani.

Na obisku podjetja VOGA, ki  je specializirani proizvajalec kovinskih nog, miznih podnožij in elementov za pohištveno industrijo in že 30 let oblikuje in razvija nove izdelke ter pohištvene sisteme, si je v ogledal procese v proizvodnji. V pogovoru z direktorjem podjetja Bogdanom Galetom pa sta se dotaknila vrsto perečih izzivov, kot npr. to, da so srednja in mala podjetja v, po besedah direktorja v podrejenem položaju pri potegovanju za morebitna evropska sredstva, saj kot pravi, enostavano nimajo kadra, ki bi lahko čas posvečal urejanju birokratskih zahtev Komisije.

Ob sproščenem druženju s predstavniki liberalnih sil v lokalnem okolju iz Grosuplja, Ivančne Gorice in Škofljice pa so slednji izpostavili izzive na področju pormetne povezljivosti ter problematiko zastojev ob prometnih konicah. Želijo si, da različne starostne skupine ne bi bile zapostavljene v lokalnih skupnostih. Kot pravijo, primanjkuje potrebne infrastrukture ( otroška igrišča, mladinski centri, centri za starostnike), kot tudi prepotrebnih vsebinskih programov, ki bi nudili možnost vključevanja in zbližanja a različnih starostnih skupin, kar ima za cilj medgeneracijsko sodelovanje.