Odziv dr. Klemna Grošlja na SDS zavajanje Evropske ljudske stranke in evropske javnosti

Evropski poslanec (Gibanje Svoboda/Renew Europe) se je danes, 30. junija, odzval na SDS zavajanje Evropske ljudske stranke in evropske javnosti z naslednjimi besedami:

 

“Pri izjavi Evropske ljudske stranke (ELS) gre za dva procesa, in sicer je ELS že globoko v predvolilni kampanji, katere sestavni del je lov za desnimi oziroma skrajno desnimi volilnimi glasovi, kar se odraža tudi v napadih na predloge komisije, kateri predseduje članica ELS Ursula von der Leyen. Nazoren je primer zakonskega predloga o Obnovi narave, katerega poskuša ELS zrušiti. Kot pa je moč razbrati iz nedavnih volilnih rezultatov, pri tem ni pretirano uspešna.

Hkrati pa gre za še eno izmed akcij SDS, ki poskuša po volilnih in referendumskih porazih, z izvozom lastnih interpretacij dogajanja v Sloveniji očrniti aktualno vlado. Seveda so te interpretacije daleč od realnega stanja in realnosti v Sloveniji. Vsakdo, ki spremlja dogajanje na javni RTV lahko vidi, da je ta bila in je vsaj v menedžerskem delu in vsebinsko, še vedno v rokah kadrov SDS oziroma ljudi, ki so blizu SDS. Pri tem pa SDS seveda popolnoma zamolči odločitve Ustavnega sodišča in rezultate referenduma v lanskem letu. Glede stanja v medijih in pravne države, pa obstaja vrsta poročil mednarodnih organizacij (npr. Freedom House) , ki kažejo na pravo sliko stanja v Sloveniji, kar pa seveda SDS nikakor ni pogodu, saj jasno kažejo na zlorabe, katere si je privoščila SDS v času zadnje Janševe vlade. SDS poskuša predstaviti napore aktualne vlade po normalizaciji slovenske medijske krajine v luči kulturnega boja, katerega izvaja sama SDS.”