“Glasoval bom za Natašo Pirc Musar, saj se zavedam, da je glas za pahorjansko preoblečenega Anžeta Logarja, v resnici glas za Janeza Janšo”

Dragi prijatelji, podporniki, pa tudi politični nasprotniki!

 

Čeprav sem v prvem krogu imel drugega favorita za predsednika, pa mi moja liberalna duša ne da, še posebej po včerajšnjem dogajanju v Odmevih, da se ne bi oglasil. Morda Nataša Pirc Musar res ni popolna kandidatka, saj kdo pa je, morda ima slabosti in tudi napake, tudi te imamo vsi. Že v knjigi na katero se tako zelo radi sklicujejo na desnem polu politike v svojih tradicionalnih vrednotah, je nekdo dejal in citiram: Naj tisti, ki je brez greha prvi vrže kamen. In kot vemo iz nadaljevanja, Marija Magdalena ni bila kamenjana, ker brezgrešnega pač ni bilo v množici. A to ni namen mojega pisanja.

 

Moj namen je, da vas vse pozovem da se udeležite volitev in glasujete. Sam bom glasoval za Natašo Pirc Musar, saj se zavedam, da je glas za pahorjansko preoblečenega Anžeta Logarja, v resnici glas za Janeza Janšo in politiko, ki smo jo 24. 4. 2022 poslali na smetišče zgodovine. No vsaj upali smo tako. Nekako ne morem verjeti, kako je lahko nekdo, ki je bil celo svoje politično delovanje, od direktorja UKOM do poslanca in ministra, eden gradnikov politike SDS, danes tako sprenevedav in se pretvarja, da kot minister vlade, ki je dokazano, z odločitvami sodišč potrjeno, kršila ne samo zakon ampak tudi ustavo, z njenimi odločitvami ni imel ničesar.

 

Zase pravi, da praktično nič ni videl, slišal ali rekel. Naj verjame kdor hoče, sam pač vem, da ni bilo tako in tudi iz njegovega zunanjepolitičnega delovanja in zbliževanja z Orbanom in Moravieckim, kot tudi delovanjem med predsedovanjem, je očitno, da je zvesto sledil politiki in ideologiji stranki, kateri pripada. In v primeru izvolitve za predsednika republike, ne bi bilo nič drugače. Sam ga vidim, kot neke vrste sodobne oblike darila Troji oziroma Danajskega darila, za katero veljajo Leokontovo svarilo – boj se Danajcev, tudi če nosijo darove.